20160707_083008-01-01Ik houd van lezen. Een mooi boek, je erin verliezen, hoe fijn is dat ? De zomer is voor mij daar bij uitstek geschikt voor. Velen van jullie zullen de komende periode ook tijd hebben.
Met de vakantie voor de deur inspireer ik jullie graag met boektitels.

Niet alleen boeken voor in de koffer, om mee te nemen, want ook wanneer je thuis blijft wil je lekker lezen en van je vakantie genieten. Romans, thrillers, werkboeken, een voorleesboek en natuurlijk een kookboek.
Ik ben ervan overtuigd dat er iets moois bij zit voor je en wens je veel leesplezier


 Top 5 Literaire romans om mee te nemen in de koffer naar een heerlijk warm oord. Genieten van onbekommerd lezen aan de zwembadrand met een drankje binnen handbereik. 

Portugal 2016-6-26

1. Slapen op je tenen, Henk Godthelp, roman. Waarschijnlijk zal het niemand van jullie verbazen dat deze voor mij met stip op nummer 1 staat. Een magistraal verhaal over vriendschap. ‘Slapen op je tenen’ gaat over een man die een ander wil zijn. Het is een meeslepend verhaal vol humor, verdriet, vreugde, seks, ziekte en filosofie. Een verhaal dat je raakt.

Arnon Grunberg, Moedervlekken2. Moedervlekken, Arnon Grunberg, roman
Arnon was een voorbeeld-schrijver voor Henk. ‘Moedervlekken’ heb ik aangeschaft tijdens een voordracht- en signeersessie van Arnon. Ik ben er net in begonnen. Een boek over twee mensen die niet kunnen leven – en niet dood kunnen gaan – zonder elkaar

Tommy Wieringa, dit zijn de namen3. Dit zijn de namen, Tommy Wieringa, roman.
Al wat ouder, maar ik was bijzonder onder de indruk van deze roman. Vrolijk werd ik er niet van, maar zo mooi! Nog niet gelezen? Je mag hem van me lenen, stop hem in je koffer, en geniet ervan.

Laura Esquivel, Rode rozen en tortilla's (2)4. Rode rozen en tortilla’s, Laura Esquivel, roman.
Een ‘oudje’, maar mij dierbaar. Een prachtige roman in Zuid-Amerikaanse sfeer om heerlijk bij te ontspannen met een cocktail in je hand aan het strand. Als je hem nog niet hebt: ga voor de luxe culinaire editie, prachtig geïllustreerd en met 12 recepten voor in de eigen keuken.  

Rodaan Al Galidi, Hoe ik talent voor het leven kreeg5. Hoe ik talent voor het leven kreeg, Rodaan Al Galidi.
Deze staat vanwege de actualiteit hoog op mijn leeslijst. Over een asielzoeker en zijn ervaringen. ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ is een roman over mensen die onderworpen zijn aan wetten en regels. Rodaan Al Galidi (Irak) putte voor deze roman uit zijn eigen ervaringen als asielzoeker.


 Top-3 Zomerboeken voor de thuisblijvers. Wanneer je thuis blijft en wilt genieten in je vakantie of hem nuttig wilt besteden dan zijn dit fijne aanraders.

Marie Kondo, Opgeruimd1. Opgeruimd!, Marie Kondo, werkboek. Voor altijd een schoon en rommelvrij huis: ervaar hoe opruimen ook jouw leven voorgoed kan veranderen! In mijn vorige blog ‘Opruimen – het nieuwe mediteren’ kun je lezen hoe het mij geholpen heeft om meer rust te vinden.   

Nooit meer te druk Tony Crabbé2. Nooit meer te druk, Tony Crabbe.
Ik ben erg benieuwd of
‘Nooit meer te druk’ jou kan helpen om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet. Wat Marie Kondo doet voor je huis, doet Tony Crabbe voor je hoofd en je leven.

Jamie Oliver, Superfood3. Jamie’s super food voor elke dag, Jamie Oliver.
Natuurlijk hoort lekker eten bij een geslaagde vakantie. Jamie is mijn idool op kookgebied. Gezond eten en je goed voelen wordt een koud kunstje, met deze recepten voor een healthy en happy leven. Wie wil er nou geen superfood eten?


Top-2 thrillers: Wanneer je echt van spanning houdt dan zijn dit aanbevelingen voor 2 net uitgekomen  boeken voor op je NogTeLezen vakantieboekenlijst.

Michael Robotham Sluit je ogen 30-6-2016 komt hij uit1. Sluit je ogen, Michael Robotham, thriller. Robotham is mijn all-time favorite thriller-schrijver! Een boek waarvan ik verwacht dat je door de spanning tijdens het lezen je ogen moeilijk kunt sluiten onder de klamboe.

Saskia Noort Huidpijn verschijnt juni 20162. Huidpijn, Saskia Noort, literaire thriller. Het lijkt me een spannend , duister verhaal over verlies van liefde, vriendschap en identiteit.
Maar je kunt het vast aan als je het leest aan de rand van het zwembad :-).


Jip en Janneke, foto Roos leestZomer-Voorleesboektip:

Jip en Janneke, Annie M.G. Schmidt.
Onovertroffen voorleesboek voor de kleintjes, prachtig geïllustreerd met de kenmerkende zwart-wit illustraties van Fiep Westendorp. Al tientallen jaren een inspiratie voor vele kinderen en volwassenen. Ik heb het eindeloos veel voorgelezen tot Roos het zelf ging lezen. 


Wat ga jij lezen? Voor welk boek loop jij warm?
Of heb je voor mij en mijn bloglezers een tip? Ik hoor het graag!
Ik wens jullie een mooie zomer, liefs, Chris

 

Deel deze postShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn