11-2Na weken, maanden tot diep in de nacht keihard werken en overleggen, en een steeds verder opbouwende
spanning was het donderdag 31 maart zover. DE dag van HET boek.

De dag, waarop ik na weken van design, correctie, promotie en ontwikkeling het boek moet loslaten….. het boek in zijn schoenen stapt en zijn eigen weg zal gaan bewandelen.

Alles waar ik naar toe heb gewerkt barst uit in één grote ontlading tijdens een ongelooflijk mooie dag. Wat een euforie en emoties. Wat een indrukken en een roes.

Alles klopte, de zaal en aankleding in het museum Jan van der Togt waren prachtig, de sfeer was geweldig en ik kan er niet over uit dat er zoveel mensen waren.

De speeches waren humorvol, indrukwekkend en brachten zo’n mooie eer aan Henk.

Quotes die me diep geraakt hebben:

‘De lucht was op! Het talent niet en inderdaad; slapen doe je op je tenen. Fraai eerbetoon aan Henk, hij zou apetrots zijn geweest en zou het zo geweldig gevonden hebben.58’              ~ Jan van Zanen

‘Prachtig monument van Henk en voor Henk. Intrigerende, knap geschreven roman. Ik kan hem van harte aanraden. Je hebt onze jongens dromen waargemaakt. Chapeau oude vriend, chapeau.’         ~ Peter R. De Vries

Als hier iets niet vervaagt is het vriendschap. Een
ode aan vriendschap in Henks humorvolle, rijke en door vele VrijMiBo’s geïnspireerde taal.’            ~ Matthijs den Hollander

‘Henk Godthelp was wars van paternalisme en morele betutteling. Hij omarmde en koesterde het leven vóór de dood. Henk hield van Amstelveen en Amstelveen van hem.’   ~ Herbert Raat.

Hoe trots ben ik. Wat jammer dat zo’n dag omvliegt. Ik had velen (langer) willen spreken en bedanken.

Nu, een week later, is de hectiek van vorige week voorbij. Heel langzaam kom ik van mijn wolk af en land. Het besef komt voorzichtig binnen: ik heb het geflikt!

De man die vervaagde voor familie, vrienden en geliefden, de man die gezien wilde worden als de man die hij was voordat hij het ziekenhuis in ging, leeft voo79rt in zijn boek.

Maar ook in de (video-)reportages die gemaakt zijn door RTV-A, Amstelveen web, Amstelveenz, Amstelveen Dichtbij / Witte Weekblad.

En……… hij blijft nadrukkelijk aanwezig in zijn geliefde Amstelveen:                                  de Henk Godthelplaan.

Hoe nu verder: wat zijn mijn volgende stappen om van lokaal naar landelijk en – mijn ambitie is groot – naar mondiaal te gaan? Uitgeven is 1, verkopen is 2……………

Lees daarover mijn volgende blog: Henk op weg van ‘bekend in Amstelveen’ naar ‘bekende Amstelvener’

Deel deze postShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn